Heer van Stand en Tom Poes

bij Vrouwen van Nu in Elst

ELST - Woensdag 13 september om 20.00 uur is weer de eerste afdelingsavond van het nieuwe seizoen van Vrouwen van Nu, afdeling Elst in ontmoetingscentrum Onder de Toren aan de int- Maartenstraat 34 in Elst.

Deze eerste avond staat in het teken van Marten Toonder, striptekenaar en geestelijk vader van een groot aantal stripfiguren. De meest bekende zijn Olivier B. Bommel, ook bekend als ‘Een Heer van Stand' Tom Poes en Panda. Het beste werk van Marten Toonder is de Bommelsaga. Het begon als een kinderstrip, en groeide uit tot een tekststrip met een hoge literaire kwaliteit en prachtige tekeningen. Een bekende uitspraak van Olivier B .Bommel was '...als u begrijpt wat ik bedoel…'.

De heer Pim Oosterheert, conservator van Museum De Bommelzolder in Zoeterwoude, waarin zich een grote collectie van het werk van Marten Toonder bevindt, is deze avond onze gast en neemt ons mee in de wondere wereld van de striptekenaar en zijn ‘geesteskinderen’. Een avond vol mooie verhalen en prachtige beelden. Kom ook meegenieten van deze unieke avond. Gasten zijn welkom. Entree voor niet-leden is 5.50 euro.

Wilt u meer weten over Vrouwen van Nu, vraag dan een informatiepakket aan op de website www.vrouwenvannu.nl/elst-eo. "Daar staat ook alle informatie over onze programma’s. Ook kunt u ons vinden op de Vrijetijdsmarkt op zondag 3 september in het centrum van Elst. Dan begint ook onze speciale ledenwerfactie 'De Tientjesleden'. Kom ook en laat u verrassen."