Afbeelding
Foto:

Hoog-Boerderij opent keuken en dakterras

LIENDEN – Stichting Zorgboerderij Hoog-Broek opent zaterdag 2 september officieel de nieuwe keuken en het daarbij horende dakterras. Belangstellenden zijn tussen 10.00 en 16.00 uur.

Inwoners uit de regio, vooral ook kinderen, kunnen aan de Burgemeester Houtkoperweg 6 genieten van een vol programma. Zo is er in en om de zorgboerderij een spelletjescircuit opgezet. Ook is er een knutseltafel, kunnen bezoekers viltkunstwerken van Jet Ottens bekijken en is er muziek. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om pony te rijden en mee te doen aan een speurtocht.

Verder serveert Hoog-Broek hapjes van eigen bodem. Onder andere de pizzahoutoven draait overuren. Hoogtepunt van de dag is de demonstratie om 13.00 uur en 14.30 uur van de 'River Sheepdogs'. Hier zie je hoe Border Collies schapen opdrijven en in het gareel houden. De opening van keuken en dakterras vindt om 10.30 uur plaats.

Hoog-Broek verwelkomt al meer dan tien jaar gasten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, psychische beperking, autisme of dementie. Op de zorgboerderij houden ze zich bezig met alledaagse activiteiten zoals dieren voeren en onderhoudswerkzaamheden. De afgelopen jaren hebben Ton en Annemieke de Kock de zorgboerderij beetje bij beetje opgeknapt en uitgebreid. Annemieke: "Met de keuken en het dakterras ontvangen we ook fietsers en andere toeristen die bijvoorbeeld op de fiets door de Betuwe trekken. Ook bedrijven die in een authentieke en ongedwongen omgeving willen vergaderen, vinden bij ons uitstekende faciliteiten."

Stichting Zorgboerderij Hoog-Broek is genomineerd voor de onderscheiding Burense Ondernemer van het Jaar 2017. De winnaar uit vijf genomineerden wordt woensdag 4 oktober bekendgemaakt tijdens de verkiezingsavond in De Prinsenhof in Buren.

Deze week gaat ook de vernieuwde website online, zie: www.hoogbroek.nl. Meer informatie over het aanbod van Hoogbroek en de mogelijkheden van dagopvang en dagbesteding is verkrijgbaar bij Annemieke de Kock: 0488 483208 of via info@hoogbroek.nl.