Taalclub Nederlands praten

MAURIK - Veel migranten willen erg graag meer oefenen in het spreken van de Nederlandse taal. Op 4 september gaat in Maurik ‘De Taalclub’ van start. In de Valentijn verwelkomen vrijwilligers om 14.00 uur iedereen die zijn of haar Nederlands wil verbeteren.

Gezelligheid, luisteren en praten zijn de drie ingrediënten van De Taalclub. Om 14.00 uur mag iedereen binnenlopen. Dan staat er koffie klaar met wat lekkers. In de eerste bijeenkomst gaat het gesprek - tot aan de pauze - over wat de bedoeling is van De Taalclub: geen lessen en geen grammatica; wel praten en luisteren en alleen in het Nederlands. Na de pauze gaan de vrijwilligers met groepjes aan de slag. Dit keer met kaartjes met leuke pictogrammen die uitnodigen tot praten en de woordenschat vergroten. Bij volgende Taalclub-bijeenkomsten wordt elke keer een thema behandeld aan de hand van praten, luisteren en spelletjes. Vanzelfsprekend kunnen deelnemers zelf onderwerpen aandragen en meehelpen bij de organisatie van De Taalclub.

Iedereen wordt opgeroepen om mensen voor wie dit nuttig kan zijn te attenderen op De Taalclub. De Taalclub is elke eerste en derde maandag van de maand. De eerste keer is op 4 september. Tijd: 14.00-16.00 uur. De Taalclub maakt gebruik van zaal ‘De Steenwaard’ in Zorgcentrum De Valentijn, Saffatinstraat 84 in Maurik. Een vrijwilliger staat bij de hoofdingang van de Valentijn klaar om deelnemers de weg te wijzen. Aanmelding: info@welzijnrivierstroom.nl of 0344 602337 of gewoon binnenlopen op 4 september om 14.00 uur.