Afbeelding
Foto:

Geocaching op landgoed Hemmen

HEMMEN - Geocaching is een wereldwijd populair spel waarbij u op zoek gaat naar een schat die ergens op een voor u onbekende plek verborgen ligt. In dit geval bevindt zich de schat in een doosje ergens op landgoed Hemmen.

Op zaterdagmiddag 2 september gaan deelnemers in kleine groepjes navigerend en lopend naar een specifiek punt toe dat wordt aangegeven met gps-coördinaten. Hiervoor heeft u een gps-ontvanger of een mobiele telefoon met gps-functie nodig. Op dat punt aangekomen moet u daar ter plekke een puzzel oplossen waarmee u de nieuwe gps-coördinaten kunt bepalen. Op deze manier loopt u kriskras over het landgoed en vindt u, als u alle instructies goed heeft uitgevoerd, aan het einde de schat.

Al met al een mooie sportieve uitdaging die u bijvoorbeeld in gezinsverband kunt doen, maar ook met een stel kennissen, vrienden of vriendinnen. U moet dus wel kunnen omgaan met een gps en de niet al te gemakkelijke opdrachten onderweg of vooraf kunnen uitvoeren. Deze geocache is gemaakt door iemand uit de buurt en staat officieel geregistreerd.

"Tussen 13.30 tot 15.00 uur kunt u vertrekken vanaf `t Pakhuis, Boelenhamsestraat 7 in Hemmen. Aan het eind van de tocht ontvangen we u graag voor een hapje en een drankje ergens in Hemmen. De kosten zijn 2,00 euro per persoon of 5,00 euro voor een groep van maximaal vijf personen.

Als u belangstelling heeft voor deze, door CNME `t Pakhuis georganiseerde activiteit, meldt u dan uiterlijk woensdag 30 augustus via de mail aan: info@pakhuishemmen.nl. Nadat u zich heeft aangemeld krijgt u meer informatie over deze activiteit en over uw vertrektijd."