Afbeelding
Foto:

Opening Repair Café

NEDER-BETUWE - Na een succesvolle proefperiode van een half jaar wordt op woensdag 6 september het Repair Café Neder-Betuwe om 14:00 uur officieel geopend. De opening zal verricht worden door wethouder Benschop bij gebouw De Notenbalk, aan het plein achter Albert Heijn.

Iedereen is welkom om erbij te zijn, met of zonder reparatiewerk. Het Repair Café is een initiatief van enkele burgers uit Opheusden en Ochten. Voorzitter Hans de Zwart kijkt tevreden terug op de afgelopen zes maanden. “We zijn er in geslaagd om met een enthousiaste groep vrijwilligers een succesvol, milieu- en mensvriendelijk, Neder-Betuweproject op te zetten. Het doel daarbij is om kapotte spullen een tweede leven te geven.”

Het Repair Café doet meer. Het is tevens een ontmoetingsplek waar mensen een kopje koffie of thee kunnen gebruiken. In oktober komt er een speciale fietsverlichtingsdag in samenwerking met de ANWB.

In Opheusden is het verenigingsgebouw De Notenbalk iedere eerste woensdagmiddag open voor publiek van 14:00 tot 16:00 uur. In Ochten kan men iedere derde woensdagmiddag op dezelfde uren in het Dorpshuis aldaar terecht.

Mensen met kapotte spullen uit de andere dorpskernen, Dodewaard, Kesteren, IJzendoorn, Echteld en Eldik zijn op beide locaties natuurlijk welkom. Er is nog vraag naar vrijwilligers om mee te doen. Met meer vrijwilligers kan misschien ook in de andere kernen een onderdeel van het Repair Café starten. Men kan zich aanmelden per e-mail: repaircafenebe@gmail.com, of telefonisch op 06 30802166.

Afbeelding