Afbeelding
Foto:

Taalmaatjes gezocht

OVERBETUWE - Een goede taalbeheersing is voor iedereen belangrijk om mee te kunnen doen in de maatschappij. Daarom starten er in gemeente Lingewaard en OverBetuwe twee projecten die volwassenen helpen om beter te lezen, schrijven, spreken en rekenen. Hiervoor zijn wij dringend op zoek naar vrijwillige taalmaatjes.

Voor het project Taalmaatjes geldt dat je één op één ondersteuning biedt. Voor het project Oefengroep Erbij Blijven ben je samen met een collega vrijwilliger verantwoordelijk voor een groep die graag klassikaal wil blijven leren. "Wij bieden je ondersteuning, intervisie en scholing. Van de ontvanger krijgt je vaak veel waardering voor jouw inzet: er ontstaat vaak een hechte band. Kijk voor ervaringsverhalen op de website van Stichting Lezen en schrijven: www.lezenenschrijven.nl."

Doelgroep
Het betreft een gevarieerde doelgroep: ouderen die hun taalvaardigheid willen vergroten, jongeren die niet goed mee kunnen komen én statushouders die de inburgering gehaald hebben, maar nog extra ondersteuning willen. In gesprek met jou kijken we samen wat er het best bij je past.

Jouw profiel
Als taalmaatje vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij. Je bent geduldig en hebt inlevingsvermogen. Je bent praktisch ingesteld, hebt goede kennis van de Nederlandse taal en bent minimaal 2 uur per week beschikbaar.

Herken je jezelf in dit profiel en wil je, je inzetten voor deze uitdagende en inspirerende doelgroep?

Aanmelden
Lingewaard: SWL Meldpunt: 088 2552555 of meldpunt@swlingewaard.nl

Overbetuwe: Forte Welzijn: 085 0406066 of info@fortewelzijn.nl