Afbeelding

'Bevries de Betuwe gaard niet! Laat het ambachtelijk Italiaans ijs blijven'

ZETTEN - Jaren heb ik ernaar uitgekeken.. ambachtelijk en betaalbaar Italiaans ijs voor wie wil! Geen soft- of waterijsje bij een cafetaria maar in een prachtige Betuwse tuin op loopafstand van de Linge, de kasteeltuin in Hemmen en het centrum van Zetten.

Buiten dat het echt ambachtelijk ijs is, is het ook nog eens puur en echt Italiaans. Maar omdat niet iedereen van ijs houd, wordt er sinds dit voorjaar ook koffie en thee geserveerd. Nu kan echt iedereen van een plaatsje op één van de vele zitjes in de sfeervolle tuin van deze Betuwe gaard genieten. Of je nu aan de levendige (kikker)vijver, bij de dieren of bij de speelgelegenheden plaatsneemt, het is altijd genieten.. ook voor kinderen. Zij vermaken zich kostelijk waardoor de prettige sfeer behouden blijft.

Maar gemeente Overbetuwe denkt er anders over. De Betuwe gaard mag na 12 september geen ijs meer verkopen en/of koffie schenken. Het goedkoopste ijsje is één euro en daar mag je zo lang van genieten als je wilt. Lekker op een bankje, in het zonnetje, samen, gezellig. Jammer dat de gemeente Overbetuwe ons dit af wil nemen.

Met dit stuk, wil ik mede-liefhebbers van de Betuwe gaard bereiken met een noodkreet: “Bevries de Betuwe gaard niet! Laat het ambachtelijk Italiaans ijs blijven”.

Ik hoop dat we allemaal de petitie willen tekenen bij de optocht die op 25 augustus om 14.00 uur van start gaat vanaf de Dorpsstraat 4 in Hemmen! Maar meer nog dat gemeente Overbetuwe haar inwoners gunt dat zij de Betuwe gaard nog vele jaren kunnen blijven bezoeken door deze sluiting in heroverweging te nemen!

M. van Klinken

Afbeelding