Afbeelding
Foto:

Kunstcafé Overbetuwe gaat (l)open!

ELST - Vanaf vrijdag 25 augustus kunnen kunstliefhebbers en kunstenaars elkaar elke laatste vrijdag van de maand vanaf 17.00 uur ontmoeten in Elst.

Theater De KiK in Elst (achter de Hema) wordt de basislocatie van Kunstcafé Overbetuwe. Het Kunstcafé staat voor inspiratie en ontmoeting en is laagdrempelig. Afwisselend en naar behoefte zullen er kleine activiteiten plaatsvinden, spontaan of georganiseerd door de kunstenaars en kunstliefhebbers zelf.

Daar blijft het niet bij. In het komende seizoen willen de organisatoren van het Kunstcafé Overbetuwe in enkele bijeenkomsten de uitwisseling tussen geschiedenis, archeologie, geologie, kunst en landschapsinrichting op gang brengen. Denk daarbij aan een excursie naar Land-art projecten in de Flevopolder, een wandeling naar de 'Idylles' in Park Lingezegen, een excursie naar Insel Hombroich (Dld.) waar verspreid in het landschap paviljoens staan die de verzamelde kunst met elkaar verbinden en een excursie door ons Betuws landschap.

Kunstcafé Overbetuwe is een initiatief van een werkgroep van Art Overbetuwe. De gemeente Overbetuwe heeft inmiddels een startsubsidie verstrekt met als uitgangspunt dat de activiteiten snel kostendekkend worden. Aan de deelnemers wordt dan ook een bijdrage gevraagd wanneer er kosten worden gemaakt voor een activiteit. En in de KiK betaalt ieder de eigen drankjes.

Meer weten over de plannen van het Kunstcafé? Misschien zelf mee denken en organiseren? Of gewoon andere kunstenaars of kunstliefhebbers ontmoeten? Kom vrijdag 25 augustus naar de KiK in Elst.