Foto: Rian Hendriks
Foto: Rian Hendriks Foto:

Eline Baas zwemt voor ALS

tijdens Amsterdam City Swim

ELST – Op 3 september staat de zesde editie van de Amsterdam City Swim en de vierde editie van de Amsterdam City Swim for Kids gepland. Aandacht voor de ziekte ALS en geld bijeen brengen voor onderzoek naar deze ziekte zijn daarbij de drijfveren. De 12-jarige Eline Baas uit Elst hoort bij de deelnemers die de Amsterdamse grachten gaan trotseren en levert met haar deelname een belangrijke bijdrage aan Stichting ALS Nederland.

ALS is een dodelijke zenuw- en spierziekte en komt in Nederland bij 1500 personen voor. Jaarlijks komen er helaas 500 patiënten bij en overlijden er 500 personen aan de gevolgen van deze ziekte. De oorzaak van ALS is onbekend en een geneesmiddel is niet voorhanden. Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek.

Stichting ALS Nederland stelt zich de volgende doelen: het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, de verbetering van de kwaliteit van zorg en leven van de ALS patiënten en het creëren van meer bekendheid en begrip voor ALS.

Inmiddels heeft Eline al een mooi sponsorbedrag verzameld, maar er is heel veel geld nodig om de doelen van Stichting ALS Nederland te kunnen realiseren. Vecht mee tegen deze genadeloze ziekte en doneer via www.amsterdamcityswim.nl/deelnemers/eline-baas.