Sjeng Schalken (rechts op de foto) samen met de tennisleraren Jelle van de Woerd, Harm Kroese en Marcel Hermans
Sjeng Schalken (rechts op de foto) samen met de tennisleraren Jelle van de Woerd, Harm Kroese en Marcel Hermans Foto:

Sjeng Schalken bij jubileum Kersenplukkers

KESTEREN - Op zaterdag 12 augustus sloot tennisvereniging De Kersenplukkers de jubileumactiviteiten in het kader van hun veertigjarig bestaan, af met een goed bezocht tennisevent met Sjeng Schalken en een receptie. Voorzitter Kees de Jongh werd verrast met een benoeming tot Lid van de Orde van Oranje Nassau.

Onder grote belangstelling en met ruim veertig leergierige tennissers toonde de Limburgse toptennisser, -ooit nummer 11 op de wereldranglijst- zijn kwaliteiten, geassisteerd door drie lokale tennistrainers Marcel Hermans, Harm Kroese en Jelle van de Woerd. Zij gaven op de vier tennisbanen een technische en tactische training. Alle deelnemers kregen de kans om te spelen tegen de oud wereldtopper.

Schalken speelde ook nog enkele super-tiebreaks (een spel tot tien punten) tegen zijn assistenten. Ada en Dick Scholtus, An en Henk van den Broek, Wil en Arie Barendrecht en Hennie Hendriks, leden van het eerste uur, kregen voor hun trouwe lidmaatschap een bloemetje uitgereikt. Tenslotte benoemde burgemeester Jan Kottelenberg van de gemeente Neder-Betuwe, voorzitter Kees de Jongh, uit naam van de Koning, tot 'Lid van de Orde van Oranje Nassau'. Het was een zeer geslaagde tennismiddag.