Afbeelding
Foto:

Genieten op

Gamma Racing Day

DODEWAARD - Ieder jaar is het weer een prachtig spektakel op het TT-circuit van Assen, De Gamma Racing Day. Ook dit jaar was Stichting Zorgeloos Kind weer van de partij en konden vele gezinnen genieten van auto- en motorsport vanuit de VIP-box van Stopaq.

Al snel was het tijd voor de start van de Yamaha R3 cup. De net 17-jarige ‘Vasco van der Valk’ van racingteam SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind deed als gastrijder mee in deze prachtige raceklasse. Dit weekend reed hij voor het eerst op deze motor, maar daar konden wij en de gezinnen maar weinig van merken. Vasco was continu in de voorste kopgroep te vinden en onder luid gejuich van de aanwezige kinderen, vocht Vasco zich naar een prachtige tweede plaats.

Na zijn race kwam Vasco van der Valk naar de VIP-box, samen met de andere coureur van SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind ‘Pepijn Bijsterbosch’. Ze werden geïnterviewd en ook konden de kinderen vragen stellen aan de coureurs. Nu was het tijd voor broodjes en soep, want het zou nog een lange middag worden.

Uiteraard werden er nog verschillende races bekeken, maar rond vier uur was voor de meeste gasten de batterij helemaal leeg en vertrokken ze weer naar huis. "We kijken terug op een prachtige dag op Assen en hebben weer veel lachende gezichten gezien. Wij zijn bevoorrechte mensen om dit te kunnen doen."