Afbeelding
Foto:

Zorgen om toekomst KWF-afdeling Valburg

VALBURG − De vrijwilligersafdeling van KWF in Valburg staat zwaar onder druk. Het aantal vrijwilligers is de laatste jaren flink teruggelopen. Daarom zijn er dringend nieuwe bestuursleden nodig die samen met KWF de vrijwilligersafdeling willen opbouwen.

Alleen al in Valburg krijgen elk jaar tien mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF-afdeling Valburg al jarenlang de collecteweek. In de eerste volle week van september komt er een groep vrijwilligers in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Dit jaar kan de collecte alleen doorgaan als er nieuwe vrijwilligers gevonden worden die zich willen inzetten als bestuurslid en willen helpen met de organisatie.

Valburg in actie voor KWF

KWF is enorm trots op alle vrijwilligersafdelingen in het land. Dave Snellen, relatiemanager bij KWF, vertelt: "Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds zo belangrijk is. Daarom zou het heel zonde zijn als er dit jaar niet gecollecteerd kan worden in Valburg. Als vrijwilliger voor de KWF-afdeling kun je direct een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding in je eigen gemeente."

Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25 gestegen naar 62 procent. "Dat is natuurlijk geweldig," zegt Snellen, "maar we zijn er nog niet. Elk jaar krijgen 44.000 Nederlanders de diagnose kanker."

Als jij je als vrijwilliger wil inzetten voor de KWF-afdeling Valburg, krijg je ondersteuning vanuit het hoofdkantoor. Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Dave Snellen, via 06 31631504 of e: dsnellen@kwf.nl.