Foto: PR Wereldwinkel
Foto: PR Wereldwinkel Foto:

Zilversmid uit Nepal aan het werk in Wereldwinkel

ELST - In de week voor moederdag bezoekt zilversmid Dambar Biswokarma uit Nepal op uitnodiging van de Wereldwinkels van Arnhem, Elst, Oosterbeek, Renkum en Velp. Hij zal demonstreren hoe hij met zijn kennis en vaardigheden zilveren sieraden maakt. Zijn sieraden zullen ter plaatse te koop zijn.

Dambar werkt als zilversmid in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Hij is met steun uit Nederland indertijd opgeleid tot zilversmid en beheert al jaren met succes een eigen werkplaats. In het bedrijf van Dambar werkt hij met een aantal door hemzelf opgeleide werknemers. Dambar betaalt deze mensen een leefbaar salaris en biedt zijn medewerkers zo goed mogelijke werkomstandigheden. De band met Nederland is hecht. Dambar bezoekt Nederland regelmatig. Zo betrekt Dambar ook het hoogwaardig gecertificeerd zilver uit Nederland.

Het is in vele opzichten een goed moment om een kijkje te nemen in één van de deelnemende Wereldwinkels om voor een goede vriend, een familielid of voor uzelf een met de hand gemaakt zilveren sieraad te kopen. En natuurlijk zijn er ook tal van andere leuke cadeaus te koop in de Wereldwinkel om uw huis of tuin een stijlvol, kleurig accent te geven of gewoon om voor een dierbare een cadeautje uit te zoeken.

Kom naar de Wereldwinkel en laat u inspireren. Dambar is aanwezig in Wereldwinkel Elst op vrijdag 12 mei. In Oosterbeek op dinsdag 9 mei, Velp op woensdag 10 mei, Arnhem op donderdag 11 mei, Renkum op zaterdag 13 mei.