Foto:  Liron Shimoni
Foto: Liron Shimoni Foto:

Lopen voor albino's in Tanzania

HERVELD - De kinderen van de Sint-Willibrordusschool in Herveld gaan 21 april geld inzamelen voor een nieuw goed doel van MOV Herveld. Dit doel gaat zich richten op het aandacht vragen voor albinisme in Tanzania.

Albinisme is een ziekte waarbij een persoon totaal geen pigment heeft in zijn lichaam. Ze zijn dus helemaal wit en vallen daardoor erg op in Afrika. Er gaan ook al eeuwen aparte verhalen de ronde over deze mensen: ze zijn behekst en daardoor gevaarlijk, hun lichaamsdelen zouden magische krachten bevatten en goede medicijnen zijn. Dit zijn echter geloven die kwakzalvers naar buiten brengen die nog steeds worden geloofd. De MOV wil in de gemeenten waar zij zit in Tanzania meer aandacht vragen voor het leven van albino’s en deze mensen een normaal leven bezorgen waarin zij zich veilig voelen. Ook wil de MOV helpen met het aanleveren van benodigdheden als zonnebrandcrème en medicijnen, omdat albino’s eerder last hebben van ziektes en juist zichzelf moeten beschermen voor huidkanker.

Dit wil de MOV doen door gesprekken te houden in de gemeenten en deze spullen aan te leveren. Ze willen mensen lesgeven over albino’s en hun ziekte. Ze willen dit samen met Josephat Torner doen, een Tanzaniaan die zelf albino is en weet welke vooroordelen er bestaan. Hij heeft al een tijdje zelf een campagne in Afrika. MOV is door hem geïnspireerd en wil dit doel graag een hart onder de riem steken.