Afbeelding
Foto:

ELST – Onder overweldigende belangstelling van meer dan honderd aanwezigen is woensdagmiddag in Elst het initiatief 'GelukkigThuis' gelanceerd. Dit initiatief, dat bereikbaar is via www.gelukkigthuis.nl of via het telefoonnummer 085 7739997, biedt diensten en producten aan iedereen die hulp in en rond het huis kan gebruiken. Inmiddels bieden al 25 dienstaanbieders hun diensten aan.

Initiatiefnemers Marjolein Delsing, Antoinette Hermsen en Robbert Bakker zijn al maanden achter de schermen bezig geweest met de voorbereidingen. De gemeente Overbetuwe heeft in het najaar voor inwoners brainstormsessies georganiseerd om na te denken over ondersteuning bij het langer zelfstandig thuis wonen. Het initiatief GelukkigThuis is hieruit voortgekomen.

GelukkigThuis is er voor iedereen die hulp in en rond het huis nodig heeft, in het bijzonder voor senioren die lang zelfstandig thuis willen blijven wonen. Ook richt GelukkigThuis zich specifiek op mantelzorgers die op zoek zijn naar ondersteuning voor familie, vrienden of naasten. Het werkgebied van GelukkigThuis is de regio Arnhem – Nijmegen, waarbij de focus in eerste instantie ligt op de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard. GelukkigThuis is een maatschappelijke onderneming, zonder winstoogmerk.

Wethouder Ron van Hoeven gaf aan erg enthousiast te zijn over GelukkigThuis. "Dit is precies wat we hebben beoogd met de brainstormsessies, alleen is het nog veel sneller gegaan dan ik had gedacht. En daar wil ik de initiatiefnemers hartelijk voor bedanken!"

Als openingshandeling werd de wethouder gevraagd een lot van een van de aanwezigen te trekken met als prijs een gratis dienst van een GelukkigThuis dienstaanbieder naar keuze. De winnaar was Janny Lubberink uit Elst. Ze koos voor een voetreflexmassage bij Elle van Driel uit Angeren. Hiermee was de lancering van GelukkigThuis een feit.