Afbeelding

Lezingen in Bibliotheek Heteren

HETEREN - Kom naar Bibliotheek Heteren voor leuke lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Op 25 januari trapt de Bibliotheek Heteren van 10.30-12.00 uur af met een lezing van Frits Mennen, bekend als de sterrenwachter van Heteren. Andere ochtenden gaan over opvoeding en kunst.

Frits Mennen staat bekend als de Sterrenwachter van Heteren, omdat hij in zijn tuin een heuse sterrenwacht heeft gebouwd. Zijn passie is het fotograferen van objecten die niet of nauwelijks met het blote oog zijn waar te nemen. Aan de hand van zijn prachtige zelfgemaakte foto's neemt hij je mee de ruimte in. Van een stap van één meter naar oneindig.

Op 17 februari om 10.30 uur geeft pedagoog Tiny Bouw inzicht in de veranderende opvoeding in de 21e eeuw. Per generatie is de opvatting over opvoeding steeds een beetje anders, hoe ga je daarmee om? Vrijdag 17 maart staat in het teken van kunstenaar Ewald Sorbi. Een kunstenaar die in een voormalig schooltje in Zetten schildert, lessen geeft en exposeert. Maak in de bieb kennis met deze lokale kunstenaar en zijn werk.

Ook de Bibliotheek Elst heeft op 27 januari een lezing, van 20.00 tot 22.00 uur. In samenwerking met Creatief Collectief Elst bespreekt Arno van Hoeven de veranderende rol van kunstenaars, ben je als kunstenaar genie of ambachtsman? In de Bibliotheek Huissen start op 23 februari de Universiteit van Lingewaard, een laagdrempelige collegereeks met uiteenlopende onderwerpen. Meer informatie? Kijk op www.obgz.nl/informatief.