Afbeelding
Foto:

Indrukwekkend concert

HERVELD - De inmiddels derde editie van de Open Monumentendag Concerten in Herveld-Zuid is een indrukkend succes geworden en voor Gelderland absoluut van grote culturele betekenis.

In de prachtige 12-eeuwse kerk aan de Schoolstraat 3 in Herveld-Zuid kon het publiek afgelopen zaterdagavond luisteren naar de bekende coloratuursopraan Marike Verbeek, blokfluitist Carola Rook-Willems en vioolsolist Jan Willem Voogd. Liefst twee professionele organisten, Sander Booij en Simon van Laar, zorgden voor een perfecte en inspirerende begeleiding. De concertorganisatie heeft het goede recept te pakken: een schitterende akoestiek, inzet van topsolisten, een ongedwongen sfeer (in de pauze dronken de musici samen met het publiek gezellig een kopje koffie) en een gevarieerd programma van 17e eeuw tot Hoog-Romantiek. Het gehalte was van heel hoog professioneel niveau. De opbrengst van het concert is bestemd voor het goede doel: het in stand houden van het 12e eeuwse monumentale kerkgebouw in Herveld-Zuid.

Marike Verbeek bezorgde met haar zangstem het publiek letterlijk kippenvel met haar fantastische vertolkingen van Bach, Händel en Mozart aria' s en een adembenemende toegift. Prachtig was ook het spel van blokfluitiste Carola Rook-Willems die schitterde met sonates van Geminiani en Babell. Ze zorgde voor een muisstil luisterend publiek. Jan Willem Voogd leverde fantastisch en virtuoos vioolspel, met onder meer spectaculaire vertolkingen van Bach en Vieuxtemps. Hij verraste het publiek bovendien met de vertolking van een eigen compositie, het derde deel uit zijn Romance voor viool op. 59. Het publiek en organisatie beloonde de musici met staande ovaties en een terechte bloemenhulde. Een aanrader, deze concertserie. Wat mooi dat iedereen in 2017 weer opnieuw kan luisteren en genieten!