Afbeelding
Foto:

Zondagmorgenlezing in De Vlam in Rhenen

RHENEN - 'Thuiskomen in een ontheemde wereld' is het thema dat deze winter centraal staat in De Vlam. Het gevoel ergens thuis te zijn is voor ieder mens bekend. Soms is het zelfs zo vanzelfsprekend, dat het moeilijk is om uit te leggen waarom men zich ergens thuis voelt. Je thuis voelen: 't lijkt zo vanzelfsprekend, maar waar zit het 'm in? En is het eigenlijk wel mogelijk om je werkelijk thuis te voelen in een wereld die voortdurend in verandering is?

Aan de andere kant zijn er de mensen die zich nĂ­et langer thuis voelen in hun eigen wijk, stad of land zij kunnen vaak precies benoemen waardoor zij hun thuisgevoel verloren zijn. Ook migranten en vluchtelingen kunnen vaak heel goed uitleggen wat zij in het nieuwe land van bestemming hopen te vinden om hun verloren thuisgevoel weer te kunnen ervaren.

Fenneke Wekker docent en onderzoekster aan de Universiteit van Amsterdam gaat hier op zondagmorgen 18 september 10.30 nader op in in haar lezing 'De paradox van thuis'. Deze vindt plaats in De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen. Ze neemt ons mee door onze samenleving en wijst ons op tegenstellingen van thuisgevoel.

Kunnen ervaringen van lang in ons land woonachtigen en nieuwkomers ons inspireren bij onze eigen beleving van 'thuis' als fundamenteel onderdeel van wie wij zijn? Er wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van 8,50 / 5,50 leden en begunstigers.