Afbeelding
Foto:

Kom plukken en proeven in de boomgaard!

DODEWAARD - Het oogstseizoen van de Hollandse appels en peren is begonnen. Hoe kun je dat nu beter vieren dan met een feestelijke Appelplukdag? Kom daarom op zaterdag 24 september naar Fruitbedrijf Vilier aan de Groenestraat 6 in Dodewaard.

Alleen al een wandeling door de boomgaard van Toon en Ageeth Vilier is prachtig. De kleurige rode appels en lekkere stoofperen schreeuwen om geplukt te worden. Dat is dan ook precies wat u mag doen tijdens de Landelijke Appelplukdag. De Hollandse appel- en perenrassen Elstar en Gieser Wildeman zijn klaar om geoogst te worden. Niets is lekkerder dan een appel net van de boom. Kom naar de boomgaard en geniet ook thuis van zelfgeplukt Hollands fruit.

Appels en peren plukken, is puur handwerk. "We vinden het leuk om aan mensen te laten zien hoe dat gaat," zegt Ageeth. "Wij maken van de jaarlijkse Appelplukdag een gezellig uitje voor jong en oud." Naast zelf plukken en proeven is er in de boomgaard nog van alles te zien en te doen. Rijdt mee met de pluktrein door de boomgaard en geniet van koffie, thee of appelsap met home made appeltaart op het gelegenheidsterras, terwijl de kinderen schilderen met oma Conny of zich vermaken op het springkussen. Bovendien is er een mini streekmarkt met jam, sap, kleinfruit, pompoenen en kalebassen, honing en planten.

De vader en grootvader van Toon hadden vroeger een gemengd bedrijf met koeien en fruit in Herveld. Inmiddels teelt Fruitbedrijf Vilier appels, peren en pruimen op 17 hectare boomgaard verspreid over Wely en Herveld.

Fruitbedrijf Vilier doet mee aan de Landelijke Appelplukdag op zaterdag 24 september. Deze dag stellen ruim 35 fruitbedrijven in heel Nederland hun boomgaarden open voor publiek.

Appelplukdag

De Appelplukdag op Fruitbedrijf Vilier is op zaterdag 24 september van 10.00 tot 17.00 uur, aan de Groenestraat 6 in Wely (Dodewaard). Iedereen is welkom. De toegang is gratis. Het fruit dat u plukt, rekent u na afloop af. Meer informatie staat op www.landelijkeappelplukdag.nl en tanteageeth.blogspot.com.