Zuid-Afrika tijdens weekend Huissen bij kaarslicht

HUISSEN - "Wij zijn Teun van Aalten en Maaike Hendriks en zitten in 4VWO op het Over Betuwe College in Bemmel. Wij doen mee met een uitwisseling naar Zuid-Afrika."

"Wij gaan in februari met een groep leerlingen twee weken naar Genadendal in Zuid-Afrika, waar we onder andere lesjes gaan geven aan kinderen op een basisschool, meelopen met onze Zuid-Afrikaanse 'buddy's' op de Emil Weder Highschool College en maatschappelijk werk gaan uitvoeren. Onze buddy is een leeftijdsgenoot, die ons leert kennis maken met de Zuid-Afrikaanse cultuur, school en maatschappij. Het is de bedoeling dat wij hiervoor geld ophalen. Het ingezamelde geld gaat naar de Emil Weder Highschool College in Genadendal. Dit geld wordt gebruikt als studiebeurs voor de leerlingen van die school. Het gaat onder andere ook naar lokale basisscholen, voor het opknappen van de school en schoolspullen.
In het weekend van 8, 9 en 10 december, gaan wij bij café NR5 in Huissen een Zuid-Afrikaans weekend organiseren. Er zullen een Zuid-Afrikaans diner zijn en Zuid-Afrikaanse dranken en koekjes."