Foto: Sjaak Veldkamp
Foto: Sjaak Veldkamp Foto:

Paté rijkelijk versierd met cranberry's

Slagerij Buurman laat zijn paté uit België proeven

LINGEWAARD - Paté is bij uitstek een delicatesse bij een feest. Van een verjaardag tot kerst en oudjaarsavond. Maar ook lekker gewoon op de boterham, zegt slager Wim Buurman. De komende dagen houdt slagerij Buurman een proeverij. Om kennis te maken zijn paté, ambachtelijk bereidt in een gerenommeerd bedrijf in België.

"Kijk eens, dit is toch een plaatje", zegt Wim als hij in zijn handen een schaal met paté houdt, rijkelijk versierd met cranberry's. Wim Buurman betrekt zijn paté uit België. "Als vaste klant van De Spiegeleire", zegt hij met trots. Want het bedrijf net boven Hasselt levert zijn bijzondere paté louter aan ambachtelijke slagers en horeca. Om de versheid te garanderen, wordt er niet op voorraad gewerkt, de productie gebeurt alleen op bestelling, zo is de bedrijfsvisie van de Spiegeleire.

Tijdens de proeverij staan er verschillende soorten op de proeftafel. Zoals crèmepaté en notenpaté. Wim vult zijn persoonlijke smaak aan. "Neem bijvoorbeeld de fijne appelpaté. Man, die is echt lekker. Tja, als slager spreekt me de krokant gebakken spekjes natuurlijk ook aan."

De proeverij begint donderdag in Bemmel, vrijdag is de proeverij in Huissen. Zaterdag wordt het Belgische festijn in Gendt (met dt) afgesloten. Duur van 10.00 tot 17.00 uur.