Stedelijke muziekvereniging vraagt hulp in kosten

Gratis pianolessen vluchtelingen in gevaar

HUISSEN - Al ruim een jaar zorgt de Stedelijke Muziekvereniging Huissen er voor dat twee Syrische vluchtelingen gratis pianoles krijgen. Niets nieuws denkt u, maar het bijzondere is dat de kosten geheel voor rekening komen van de muziekvereniging. Omdat het hier toch om circa 3000 euro op jaarbasis gaat, is dat toch een fikse financiële aderlating. Doorgaan legt een te grote financiële druk op de vereniging.

Gelukkig heeft de Stedelijke enige financiële ondersteuning gekregen van het Bemmel Haalderen Fonds. De vereniging had gehoopt dat ook vanuit de gemeente of het vluchtelingenwerk - die juist integratie stimuleren - of andere fondsen positieve respons zou komen, echter op alle verzoeken is negatief gereageerd. Omdat de financiële situatie van de vereniging ook niet florissant is te noemen, overweegt de Stedelijke nu om het gratis geven van pianoles aan deze getalenteerde vluchtelingen noodgedwongen te moeten staken.

"Mogelijk dat dit bericht enige reactie zal opleveren. Zo niet dan zullen helaas met pijn in ons hart de gratis pianolessen per 1 januari gestopt worden. U kunt reageren via email secr.sbsmh@stedelijkemuziekhuissen.nl."