Vrijwilliger en vluchteling Foto: Goedele Monnens)
Vrijwilliger en vluchteling Foto: Goedele Monnens) Foto: Goedele Monnens

VluchtelingenWerk Lingewaard

zoekt vrijwilligers

LINGEWAARD - In iedere gemeente in Nederland wonen vluchtelingen. Het gaat om mensen die vanwege oorlog of vervolging hun familie, vrienden en bezit moesten achterlaten. Na een periode van onzekerheid hebben zij een verblijfsvergunning gekregen en mogen zij zich in een stad of dorp vestigen, ook in Lingewaard.

VluchtelingenWerk helpt hen op weg in de eerste periode en zoekt hiervoor vrijwilligers: maatschappelijk begeleiders, administratief vrijwilligers en medewerkers vluchtverhaalanalyse.

Maatschappelijk begeleider
Als maatschappelijk begeleider maakt u cliënten wegwijs in de buurt en regelt u zaken als uitkeringen, verzekeringen, huis- en tandarts en onderwijs. Tijdsbesteding: 2 dagdelen per week.

Medewerkers Vluchtverhaalanalyse
De medewerker vluchtverhaalanalyse bespreekt met de cliënt de sterke en zwakke punten van zijn asielrelaas en de (mogelijke) gevolgen hiervan voor de uitkomst van de asielprocedure. Ook wordt een actieplan opgesteld en wordt aanvullende informatie verzameld die van belang kan zijn voor de zaak van de cliënt. Tijdsbesteding: 2 dagdelen per week.

Administratief vrijwilliger
U bent als vrijwilliger medeverantwoordelijk voor de administratieve verwerking van cliënt- en vrijwilligersgegevens van de locatie. Tijdsbesteding: 2 dagdelen per week, op maandag, dinsdag of donderdag.

Interesse? Neem dan voor meer informatie contact op met teamleider Anita Cichecka, via acichecka@vluchtelingenwerk.nl
U kunt ook meer informatie vinden op onze website: www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vacatures.