Afbeelding
Foto:

Cheque Coop Bemmel voor Stichting Kloppend Hart

BEMMEL - Dinsdag reikte Coop Bemmel een cheque van 433,70 euro uit aan Stichting Kloppend Hart voor Lingewaard en Overbetuwe. Klanten van de supermarkt konden van 1 juni tot en met 30 september hun statiegeld doneren aan dit goede doel.

Coop verdubbelde het ingezamelde bedrag. Met het uitgereikte bedrag kan de stichting haar doel blijven verwezenlijken, namelijk het hartsafe houden van de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe. Zij doet dit door zo veel mogelijk AED's te plaatsen en door vrijwilligers op te leiden en opgeleid te houden voor reanimatie en het gebruik van de AED.

Stichting Kloppend Hart voor Lingewaard en Overbetuwe zet zich in voor alle inwoners van Lingewaard en Overbetuwe. Sinds 12 jaar vervult de stichting een essentiƫle maatschappelijke functie. Vele malen zijn in het geval van een reanimatie vrijwilligers en AED's via burgerhulpverlenerssysteem HartslagNU opgeroepen, waarbij nadien gebleken is dat dit veelal levensreddend was. "We zijn enorm blij met het grote bedrag dat Coop Bemmel en haar klanten met de statiegeldactie hebben ingezameld", vertelt Lonneke van den Bosch, bestuurslid Public Relations en communicatie van Stichting Kloppend hart voor Lingewaard en Overbetuwe. "Nu een aantal openbare AED's aan vervanging toe zijn, is dit bedrag een zeer welkome financiƫle impuls voor de stichting."

Statiegeldactie

Samen maak je 't verschil! Coop staat dicht bij haar klanten en is daardoor betrokken bij hun leefomgeving. Daarom organiseert de organisatie in al haar vestigingen ieder jaar vier statiegeldacties voor goede doelen uit de omgeving. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen hun statiegeld doneren. De opbrengst van de statiegeldacties wordt door Coop verdubbeld.

Voor meer informatie: www.coop.nl en www.kloppendhartvoorlingewaard.nl