Erevoorzitter Toon Hansen (l) reikt prijs voor beste konijn uit aan Kenneth Bouwman (r)
Foto: w.kersten
Erevoorzitter Toon Hansen (l) reikt prijs voor beste konijn uit aan Kenneth Bouwman (r) Foto: w.kersten

Oude Rijn vierde geslaagde jubileumshow

LOBITH - Op 10-11-12 november jongstleden werd door de Lobithse Kleindier Verneiging Oude Rijn een jubileumtentoonstelling georganiseerd ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de vereniging.

Op vrijdagochtend werd door liefst vijf keurmeesters een aanvang gemaakt met het keuren van de dieren om en ze te voorzien van een mooie en goed onderbouwde beoordeling. Door het grote aantal ingezonden dieren, waaronder verscheidene dieren welke afkomstig waren uit Duitsland, waren de keurmeesters een volledige dag bezig om de dieren op hun kwaliteiten te beoordelen. Pas aan het einde van de dag waren alle dieren beoordeeld en kon het keurkorps beginnen aan de tweede zware taak die hen stond te wachten: Het uitmaken van de prijswinnende dieren.

Waar de dieren al reeds beoordeeld zijn door een keurmeester worden de beste dieren van de groepen nogmaals op de keurtafel voorgebracht. De keurmeesters hebben nu de taak de dieren nogmaals kort te beoordelen en onderling uit te maken welke dieren de winnaars zijn.

Nadat de dieren voor een tweede en soms zelfs een derde maal op de tafel waren geweest, de keurmeesters hun moeilijke taak vervuld hadden waren de winnaars dan ook aan het einde van de dag bekend.

Mooiste hoender was van Henk Jansen met Leghorn Mooiste watervogel was van Ad Nieuweland met Carolina eend. Mooiste konijn was van Kenneth Bouwman met Rex Castor Mooiste konijn jeugdlid was van Jelske Jansen met Pool roodoog. Mooiste dwerghoen was van Alex van Deelen met Wyandotte kriel, KLN-plaquette mooiste konijn op 1 na Gerda Hansen van Combinatie 't Holletje met Pool roodoog.