Afbeelding
Foto:

Voordelig en goed verlicht de winter in!

Thema-avond over led-verlichting

BEMMEL - De winter komt er weer aan, een periode dat bij ons de lamp vaker zal branden. De gloeilamp mag niet meer, is uit! 95 procent van de energie die deze lamp gebruikt wordt omgezet in warmte en slechts 5 procent in licht.

Bij de led-lamp wordt 40 procent van de energie omgezet in licht. Ook gaat de gewone gloeilamp minder lang mee. Na circa 1.000 branduren is de lamp op terwijl een led-lamp meer dan 20.000 branduren meegaat. Een stuk voordeliger voor het milieu en onze portemonnee!

Dat klinkt heel aantrekkelijk! Maar waar moet je op letten?

Lingewaard Energie organiseert een aantal thema-avonden over energiebesparing, duurzame energie en nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Op donderdag 12 oktober in de Veldschuur in Bemmel wordt informatie gegeven over led-verlichting. Wat is led? Wat kan ik met led? Wat zijn de voordelen? Waar moet ik op letten?

Wilt u meer informatie over de led-lamp, heeft u vragen, bezoek dan onze interactieve informatieavond op donderdag 12 oktober in De Veldschuur aan de Sportlaan in Bemmel.

De avond begint om 19.30 uur, de schuur is open om 19.00 uur. Voor leden van Lingewaard Energie is de toegang gratis, ander geïnteresseerden betalen vijf euro entree. Meer informatie over Lingewaard Energie staat op www.facebook.com/LingewaardEnergie en www.lingewaardenergie.nl én te verkrijgen via info@lingewaardenergie.nl.