Het fietspad langs de Duisterstraat in Doornenburg staat voor volgend jaar gepland voor groot onderhoud.  (foto Sjaak Veldkamp)
Het fietspad langs de Duisterstraat in Doornenburg staat voor volgend jaar gepland voor groot onderhoud. (foto Sjaak Veldkamp) Foto:

Lingewaard wil meer aandacht schenken aan fietsers

BEMMEL – Fietsers in Lingewaard krijgen meer aandacht. Zeker wat betreft de veiligheid. Het fietspad langs de Duisterestraat in Doornenburg staat voor volgend jaar in de planning voor groot onderhoud. Het asfalt vertoont oneffenheden door opdrukkende boomwortels. In begroting 2018 krijgen fietsers volle aandacht.

Raadslid Sjaak van der Welk van B06 maakt zich zorgen over de erbarmelijke staat van sommige fietspaden in Lingewaard, met name in Doornenburg. De Duisterestraat is er een, zo stelt hij als voorbeeld in schriftelijke vragen aan het college. Het fietspad heeft de aandacht van het college, antwoordt het college. Op de overige voorbeelden die Van der Welk noemt, wil het college niet ingaan. Daar zijn ander wegen voor beschikbaar. "Urgente situaties kunnen direct doorgegeven worden via de telefoon of website van de gemeente. Hiervoor is de Melding woon- en leefomgeving waarop direct gereageerd wordt om de ernst van de melding te bepalen." Minder urgente meldingen worden verzameld. Deze week is in heel Lingewaard begonnen om de grote oneffenheden in het asfalt af te frezen.

In de begroting 2018 wordt de nodige aandacht geschonken aan het fietsverkeer. Veel fietspaden zijn te smal en liggen te dicht langs de rijbaan om het verkeer veilig en vlot af te wikkelen, zo meldt het college. "Waar dat mogelijk is, gaan we fietspaden verbreden of vrij-liggende fietspaden aanleggen."

Om de verkeersveiligheid bij het oversteken te verbeteren moeten er meer vluchtheuvels worden aangelegd. De Ressensestraat in Bemmel staat in de begroting 2018 te boek als hoge prioriteit.