September was Kruisboogmaand

BEMMEL - Na de welverdiende zomerstop van schietsportvereniging Op de Korrel te Bemmel, startten de Kruisboogschutters het nieuwe verenigingsseizoen met een maandje vol wedstrijden. Na wat training eind augustus, stonden er drie grote evenementen op het programma. Resultaat; twee Nederlands kampioenen en een vice-koning.

De Nederlandse Kampioenschappen Kruisboog werden bij Op de Korrel zelf geschoten, wat voor de Bemmelse schutters dicht bij huis was. Yvonne Kuster en Bart Wolters schoten mee in de A-klasse, waar Bart net tweede werd met 195 van de maximale 200 punten. En wel achter Yvonne met 197 punten, die Nederlands kampioen werd en komend jaar in de hoogste klasse mag deelnemen. In de discipline 'zonder diopter' stond ervaringsdeskundige Bart fier bovenaan met 192 punten, wat resulteerde in tevens een gouden medaille voor hem. Yvonne werd hier 9e.

Een weekje later was de marathon in eigen huis aan de beurt; 250 schoten verdeeld over zes series. Organisator Bart behaalde hierin een zesde plaats, naast deelnemers Dennis van Blitterswijk en Jan Polman van de eigen vereniging op een 12e en 13e plaats. Yvonne schoot zichzelf als enige dame in het deelnemersveld naar een mooie derde plaats te vechten. Winnaar Gerrit Kijk in de Vegt is niet te kloppen en zette voor een zesde maal de marathon op zijn naam.

Weer een week later volgde de Koning der Koningen-wedstrijd in Loo. De 'koningen' van de verenigingen in de omgeving komen daar naartoe om te bepalen we de koning van de regio wordt. Yvonne schoot mee in twee spannende wedstrijden. Door een sterk optreden werd ze tweede en werd vice-koning.