Collecte Prinses Beatrix Fonds in Angeren

ANGEREN - "Een dank je wel aan de inwoners van Angeren van het Prinses Beatrix fonds. In de week van 11 tot 16 september is er door enthousiaste collectanten in het dorp Angeren gecollecteerd voor het prinses Beatrix fonds.

Het prinses Beatrix fonds houdt zich bezig met spierziekten, en dan met name het onderzoek van en ook de behandeling van die ziekte. Angeren is een klein dorp, je zou denken dat er collectanten genoeg zijn, nee, er zijn nog straten waar ze geen collectant hebben gezien. Ik ervaar het collecteren als volgt: het kost enige moeite om te beginnen, maar als je eenmaal bezig bent en de mensen openen hun deur en geven wat, dan zit je helemaal in het ritme, dan gaat het redelijk snel. Wat ik ook als prettig ervaar is het contact die je hebt met sommige mensen, ff een praatje maken, daar maak je wat tijd voor, dus... je bent altijd langer bezig als gepland. En soms kunnen de weersomstandigheden je planning in de war gooien.

En dan wilt u weten wat we in totaal opgehaald hebben? Ruim acht kilogram aan munt- en papiergeld, dan weet u genoeg. We kunnen voor volgend jaar nog collectanten gebruiken, dus als u het totale gewicht wat wil opschroeven, u bent welkom."

Frits Botterblom

Namens de collectanten...