Rabobank helpt verenigingen hun ambities waar te maken

BETUWE - De Rabobank ziet verenigingen en stichtingen als het cement van de samenleving. De verbindende kracht van deze verenigingen en stichtingen draagt volgens Rabobank bij aan een sterke, tolerantere samenleving. Om deze verenigingen en stichtingen structureel gezonder, duurzamer en maatschappelijk actief te maken gaat Rabobank in de toekomst meer kwalitatief investeren in lokale sport- en cultuurverenigingen.

Op donderdag 5 oktober houdt Rabobank Oost Betuwe in samenwerking met Rabobank Maas en Waal een inspiratieavond voor verenigingen en stichtingen. Marco Groen (procesbegeleider voor NOC*NSF) begeleidt deze avond vol nieuwe ideeën, inspirerende succesverhalen en praktische tips.

Uitdagingen aangaan

"Het is juist het verenigingsleven dat nieuwe initiatieven ontplooit en uitdagingen aangaat. Als Rabobank Oost Betuwe denken wij actief met hen mee en bieden wij ondersteuning door intensieve begeleiding. Zo willen we een bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in ons werkgebied", aldus directievoorzitter Peter Waterman van Rabobank Oost Betuwe. Veel lokale verenigingen hebben het lastig. De inkomsten krimpen doordat de overheid minder besteedt aan sport en cultuur. Daarnaast lopen ledenaantallen en het aantal vrijwilligers terug.

Nieuwe aanpak

Verenigingen en stichtingen in sport en cultuur komen in aanmerking voor het begeleidingstraject van de Rabobank. Na afloop van de avond is het aan de clubs om te bepalen of zij er helemaal voor gaan. Naast dit traject blijven we verenigingen ondersteunen door het aanbieden van de Rabobank Clubkas Campagne, onze deelname aan de Oost-Betuwse Uitdaging en het Rabobankfonds.