Ingezonden brief

Sjaak, vertel eens…

Sjaak Veldkamp wordt betaald om elke week een stukje aan te leveren voor het Gemeentenieuws. Feiten staan in de weg voor een smeuïg stukje dus laat Sjaak deze graag achterwege. Wat ook opvalt is dat Sjaak vooral moeite heeft met sterke vrouwen in de politiek.

Lianne Duiven die het college vaak het vuur aan de schenen legt over duurzaamheid wordt als 'het breimeisje' weggezet. Carla Claassen, een moedig raadslid met de meeste kennis van zaken op het gebied van het sociaal domein wordt door Sjaak zielenpoot genoemd omdat zij vanuit haar rolstoel stevig opkomt voor de belangen van de inwoners van Lingewaard. Boukje Raes, naar mijn mening het enige CDA-raadslid dat ook begrijpt waarvoor zij is ingehuurd door de bevolking praat wat truttig en is daarom, volgens Sjaak, ook ongeschikt als volksvertegenwoordiger. Andere vrouwelijke raadsleden, zij die kennelijk niet in staat zijn om fout handelende bestuurders onder vuur te nemen, zien we niet terug in zijn stukjes. Politiek moet je niet aan vrouwen overlaten, stelt Sjaak. Mannen, daar zit Sjaak op te wachten.

De vraag is waar de aversie van Sjaak jegens sterke en moedige vrouwen vandaan komt. Vroeger veel gepest is door meisjes op het schoolplein? Van mening dat een vrouw alleen achter het aanrecht thuishoort? Is Sjaak, die altijd graag op de vrouw speelt, mans genoeg om uitleg te geven? Dus Sjaak, vertel eens…..

John Reuvers

Inwoner uit Gendt