Afbeelding
Foto:

Sleuteloverdracht Zandse Kerk

HUISSEN - Op vrijdag 29 september werd om 17.30 uur de overdracht van de Zandse Kerk aan Stichting de Zandse Kerk bij notariƫle akte voltrokken. Na de symbolische sleuteloverdracht door R.K. Parochie de Levensbron, is de stichting nu de nieuwe eigenaar en kan zich ontfermen over het behoud van het prachtige kerkgebouw.

In de Zandse Kerk op het voormalig altaar werd de overdracht voltrokken door notaris Van Schaik. Na de lezing van de akte werd deze ondertekend door pastoor Gerard Peters en Wim van Baal namens R.K. Parochie De Levensbron en door Jos Jeurissen en Nick Hubers namens stichting De Zandse Kerk. Zo werd de officiƫle overdracht voltrokken. Na de symbolisch overdracht van de sleutel richtte pastoor Peters nog een laatste woord tot alle aanwezige vertegenwoordigers van stichting De Zandse Kerk. Een historisch moment, zo werd gememoreerd in deze woorden, waarbij de stichting succes werd gewenst om dit prachtige kerkgebouw te behouden. Na afloop van deze woorden werd het glas geheven op een mooie toekomst van de Zandse Kerk, waarna de klokken werden geluid.


De overdracht van de Zandse Kerk brengt een einde aan ruim 4,5 jaar onderhandelingen en planvorming om het kerkgebouw te kunnen behouden. Een belangrijke doelstelling die ten grondslag lag aan deze overdracht.

Inmiddels is de stichting druk bezig met de voorbereidingen om de Zandse Kerk een toekomst te geven en zullen de komende tijd een aantal verbouwingen in gang gezet worden.

Volg de werkzaamheden en ontwikkelingen van de stichting via Facebook of de website www.zandsekerk.nl, of loop eens binnen.