Ingezonden brief

Gemiste kans!

Beste Sjaak,

Ik ben een trouw lezer van jouw wekelijkse stukjes in Het Gemeente Nieuws en kan daar ook meestal wel waardering voor opbrengen. Maar met jouw artikel "Eng" in HGN van 27 september jl. ben je echt het pad volkomen bijster! En sla je de plank volledig mis!

Voorop gesteld, ik ben geen SP-aanhanger. Maar als de SP met schriftelijk bewijzen komt van fraude bij de uitvoering van de WMO door de Gemeente Lingewaar (en deze ter inzage aanbiedt), dan had je daarvan eerst kennis moeten nemen voordat je schrijft: "ik moet geloven dat fractievoorzitter Carla Claassen van SP Lingewaard slachtoffer is van een sjoemelende gemeente".

Als je kennis had genomen van die stukken was het ook voor jou overduidelijk geweest dat de gemeente heeft gesjoemeld met het positieve medische advies van de adviserende arts. Daar had jouw stuk over moeten gaan! Een gemiste kans!

Over een gemeente die haar inwoners geregeld onheus behandelt (varkensstal Zandvoort, wegenproblematiek Ressen, etc. en ongetwijfeld een aantal zaken die wij (nog) niet weten).

Maar je verkiest de aanval op de zwakkere partij in plaats van je pijlen te richten op de sjoemelende gemeente en dat aan de kaak te stellen. Je beschrijft Carla Claasssen als een zielenpoot. Voor zover ik haar ken en heb ervaren is Carla zeker geen zielenpoot, maar een strijdbare vrouw die opkomt voor de zwakkeren in de samenleving. Zoals je haar hebt neergezet in jouw artikel doe je haar groot onrecht aan!

Aad den Heijer (Gendt)