Afbeelding
Foto:

Griezelen in Kinderboekenweek

BEMMEL - In het kader van het thema ‘Griezels en engerds’ komt verteltheater Netty Gebbing met twee heerlijk griezelige vertellingen. Netty zal niet te herkennen zijn in haar weerzinwekkende verschijning die bij dit thema past.


‘Griezelen op het kerkhof’ gaat over Gijs die graag in de kroeg hangt en in ieder dorp wel een liefje heeft. Je bent maar één keer jong, is zijn motto. Tijdens één van zijn nachtelijke uitstapjes wordt Gijs verrast door een paar trollen, die hem letterlijk opzadelen met een nogal onprettige last.
Wee, als hij die vóór 8.00 uur 's ochtends niet kwijt is. Dan begint die griezelige tocht, waarin Gijs geconfronteerd wordt met sprekende lijken die hem de stuipen op het lijf jagen. Op 11 oktober zal de Piusschool hier volop van kunnen genieten in de bibliotheek in Bemmel.

Op 12 en 13 oktober vertelt Netty aan de middenbouw van De Abacus in Huissen het verhaal van Kouwe Jan. Kees heeft geen ouders meer en moet zelf zijn kostje bij elkaar scharrelen. Hij komt bij een gierige boer die hem allerlei klusjes laat opknappen. Maar betalen, ho maar!
Als hij om een bordje soep vraagt, verzint de boer een smoes. Hij stuurt Kees naar het kerkhof om een steen te halen. Daar woont echter een geest, genaamd ‘Kouwe Jan’. Als je die ontmoet, kom je nooit meer levend thuis.
Nietsvermoedend gaat Kees op weg. En dan ontmoet hij Kouwe Jan… De bovenbouw van De Abacus mag griezelen van Gijs’ akelige nachtelijke tocht.