Afbeelding
Foto:

Historische Kring Gente: meer dan 900 leden

GENDT - Tijdens het Gendtse Kersenfeest werd het spannend of de Historische Kring Gente het magische getal van 900 leden zou bereiken. Vaak maken de mensen gebruik van de gelegenheid om bij de fototentoonstelling van de Historische Kring Gente lid te worden. Er ontbraken op dat moment nog dertien aanmeldingen.

Het is gelukt en nu in september de stand is opgemaakt, zijn er zelfs meer dan 900 leden. Mevrouw Rianne Gelsing uit de Molenwijk in Gendt is het 900ste lid geworden. Zij kreeg het abonnement van haar moeder Fien Gelsing, die al jarenlang lid is. Meestal las ze het kringblad Ganita mare bij haar moeder thuis, dus haar moeder wist wel dat het cadeau in de smaak zou vallen.

Rianne is nu uitgebreid gefêteerd als 900ste lid. Dat haar verjaardagscadeau zo’n staartje zou krijgen, was een verrassing. Nu kreeg zij naast het boek dat ieder nieuw lid dit jaar al bij het abonnement ontvangt, nog een boek, namelijk 'Gendt tussen Stad en Dorp', een mooie bos bloemen voor haarzelf en een voor haar moeder en als extraatje een kwartierstaat, een genealogisch overzicht van haar voorouders.

Omdat Rianne net als haar ouders een echte Gendtse is, waren al veel van haar voorouders in het computerbestand van de kring te vinden en de rest was er door de voorzitter van de kring, Willem Rasing, wiens specialisme genealogie is, nog er bij gezocht.

Volgend jaar bestaat de kring 35 jaar en het zou mooi zijn als over niet al te lange tijd het getal van 1000 bereikt wordt. Zeg niet dat het onmogelijk is, want volgend jaar staat er een filmavond op het programma en het 35-jarige jubileum van de kring. Even afwachten dus.