Afbeelding
Foto:

Streetwise op De Boemerang

HUISSEN - Basisschool De Boemerang heeft op dinsdag 19 september Streetwise gedaan. Jesse (9) en Jesper (8) doen verslag.

"De mensen van Streetwise leren je het verkeer. Groep 1 en 2 heeft Toet Toet gedaan. Deze groepen leren het herkennen van verkeersgeluiden en het oefenen van oversteken. Daarnaast leren ze hoe belangrijk het is om in een autostoeltje te zitten en een gordel om te doen.

Groep 3 en 4 heeft Blik en klik gedaan. Wat kunnen kinderen zelf doen om hun veiligheid in het verkeer te vergroten? Ze leren waarom het zitje en de gordel zo belangrijk zijn. Groep 5 en 6 hebben Hallo auto gedaan. Alles draait hier om het inschatten van de remweg. Ze leren ook hoe ze moeten remmen in een auto. Ze leren weer waarom het zitje en de gordel zo belangrijk zijn. Groep 7 en 8 heeft Trapvaardig gedaan. Voor deze groepen zijn fietsbeheersing en gevaarsherkenning van belang omdat ze bijna naar het voortgezet onderwijs gaan. Tijdens de les wordt de Bike-check uitgevoerd. Dit is een controle van een tiental belangrijke punten van de fiets. Dit doen we allemaal om veilig te zijn in het verkeer."