Afbeelding
Foto:

Gezellige bedrijvigheid op de Holthuusjesdag

HUISSEN - Voorbijgangers die op woensdag 20 september langs het Ot en Sienpad in Huissen liepen, konden het getimmer en gezaag goed horen. Wie door het hek het plein op keek, kon ook zien hoe alle leerlingen van de school superdruk bezig waren met het bouwen van houten hutjes.

Ook dit jaar weer organiseerde IKC ’t Holthuus de zogenoemde 'Holthuusjesdag', een dag waarop niet ín de lokalen werd gewerkt, maar op het plein. Jong en oud waren door elkaar gemixt en werkten in kleine groepjes aan hun eigen 'Holthuusje'. Met hier en daar wat hulp van ouders, begeleiders en studenten van het ROC werden liefst vijfendertig hutten in elkaar getimmerd. Later werden de bouwwerken ook nog voorzien van trappen, gordijnen, glijbanen, verf en vlaggen. Er waren zelfs Holthuusjes met verlichting, tuintjes en een afwateringsysteem!

De kinderen hadden voorafgaand aan deze speciale dag in kleine groepjes met elkaar overlegd hoe de Holthuusjes eruit moesten komen te zien en wie wát zou meenemen. Woensdag was het eindelijk zover! Slechts gehinderd door een paar regendruppels werd gestaag doorgewerkt. Toen de schooldag om 14.00 uur voorbij was, maakten veel kinderen met hun ouders nog even een extra rondje over het plein, om alles te bewonderen.

Afbeelding