Start partnergroep in Bemmel

BEMMEL - Voor partners van iemand met een psychische ziekte is het leven vaak zwaar. Dubbele belasting, omgaan met grillig gedrag, overnemen van zorgtaken, geen duidelijk perspectief in het ziekteverloop, gebrekkige hulpverlening, geldzorgen, het gevoel er alleen voor te staan. Stichting Villa Balans biedt ondersteuning aan deze partners door middel van partnergroepen.

Partners van mensen met psychische klachten hebben vaak behoefte aan contact met anderen die hetzelfde meemaken. Als partners onder elkaar heb je vaak aan een paar woorden genoeg. Het uitwisselen van ervaringen, herkenning en steun vinden bij elkaar kan leiden tot nieuwe inzichten en de zwaarte lichter maken. Het delen van je verhaal werkt stressverlagend, in je omgeving vind je niet altijd het begrip wat je graag zou krijgen.

Een bijeenkomst is de plek waar jij jezelf mag zijn met alles wat er speelt. Door je eigen verhaal te delen en te luisteren naar een ander vind je erkenning en herkenning. De bijeenkomst wordt begeleid door een ‘ervaringsdeskundige’ en door Stichting Villa Balans opgeleide coach.

Samen met Stichting Welzijn Lingewaard bieden we deze partnergroep ook aan in Bemmel, tweemaandelijks op de tweede maandag van de maand. Aanvang 20.00 uur. Locatie SWL, Cuperstraat 9. Begeleiding door Karlijn Margry. Deelname is gratis.

De eerstvolgende bijeenkomsten staan gepland op: maandag 11 september en maandag 13 november. Opgeven voor de bijeenkomst is noodzakelijk en kan bij Karlijn Margry via email (info@bovive.nl) of telefoon/app (06 42124963).