Burgemeester Arndt van Will vertelt over 17e eeuws Huissen
Burgemeester Arndt van Will vertelt over 17e eeuws Huissen Foto:

Zomerwandeling Huissen

HUISSEN - "U krijgt op zondag 27 augustus een stadswandeling aangeboden door de Historische Kring Huessen, waarin u niet alleen veel wordt verteld, maar u ontmoet de Huissense dominee, burgemeester en pastoor uit 1640 in levende lijve!"

Het thema is 'katholiek en protestant in zeventiende eeuws Huissen'. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het gegeven, dat het dit jaar het jaar van de Reformatie is. In Huissen liepen de zaken van de kerkhervorming destijds anders dan in de rest van de Betuwe, omdat de stad tot het Hertogdom Kleef behoorde, waar de hervorming pas laat voet aan de grond kreeg en waar een vrijwel volledige vrijheid van godsdienst bleef bestaan. Er wordt een bezoek gebracht aan de katholieke stadskerk en aan de protestante kerk. Daarbij zijn oude kunstschatten te zien zoals de preekstoel in de katholieke kerk en de Statenbijbel uit 1670 in de protestante.

Voor de wandeling dient men zich tevoren aan te melden (hofvanhessen@gmail.com of 026-3255058). De bijdrage is 2,50 euro per persoon. Het vertrek is om 14.00 uur vanaf het Stadsmuseum Hof van Hessen, Vierakkerstraat 39 in Huissen (www.huessen.nl).