Foto: Cor Neijenhuis
Foto: Cor Neijenhuis

Wat u altijd misschien

al eens wilde doen!

HUISSEN - Normaal gesproken starten veel clubs en verenigingen direct na de zomervakantie weer met repeteren en of het initiëren van nieuwe activiteiten. ‘Mijn ervaring is daarbij dat het vaak even duurt bij onze muziekvereniging voordat de groepen compleet zijn als gevolg van vakanties', aldus Piet Schrijver (74). ‘Toch is dat voor mensen die iets nieuws willen ondernemen hét moment om na te gaan of muziekmaken misschien een hobby is die bij hen past..

Muziekvereniging Volharding uit Huissen is ’n vereniging waar men zich snel thuis zou kunnen voelen. Er is sprake van sociale groepen en verder wordt er best op een redelijk niveau gemusiceerd, rekening houdend met de smaak van het publiek. De leden van de slagwerkgroep slaan niet louter op de trom, maar er wordt een keur aan (slagwerk)instrumenten bespeeld, waarbij de melodieuze instrumenten een belangrijke rol spelen. Er is een 'stamtafel’ in het Zandse Gemeenschapshuis, waaraan na de repetitie nog gezellig wat nagepraat kan worden.

Als u denkt: ‘Muziekmaken heb ik altijd nog eens gewild, maar ben er nooit toe gekomen, dan is dit hét moment om in te stappen. Vooral ook omdat de harmonie met nieuw elan en met een aantal nieuwe stukken aan de slag gaat. Niet meer treuzelen dus, maar doen! Veel ouderen bij Volharding hebben ervaren dat je er tot op hoge leeftijd nog van kunt genieten.'

De Slagwerkgroep start weer op donderdag 24 augustus om 19.30 uur, het A-orkest op maandag 28 augustus om 19.45 uur en het Instaporkest op woensdag 30 augustus om 18.00 uur. Voor info: www.volhardinghuissen.nl.

Foto: Cor Neijenhuis