Afbeelding
Foto:

De afsluiter van de vakantieperiode

GENDT - De vakantietijd loopt ten einde, dat betekent dat het ook weer tijd is voor het kermisweekend in Gendt. Niet alleen bij alle inwoners van Gendt, maar ook bij veel Lingewaarders staat 26 tot en met 29 augustus rood omcirkeld in de agenda. En terecht, want hier wil je toch bij zijn…

Een weekend vol tradities met braderie, terrassen, het schuttersfeest, lunapark, pony-en paardenmarkt en natuurlijk een feesttent. Een grote verandering dit jaar is dat de plaatselijke horeca (te weten Grand café Nr 19 en De Klok) de handen ineen hebben geslagen om in gezamenlijkheid de horeca voor dit weekend te verzorgen. Deze samenwerking concentreert zich met name op de feesttent, waar ook dit jaar weer de traditionele schuttersfeesten worden gehouden.

Daarnaast hebben beide een eigen terras en programma rondom de dorpse festiviteiten. De Klok begint zaterdag rond 17.00 uur, aansluitend aan het Koningsschieten, met livemuziek van Duo Vision. Op zondag is De Klok gesloten, maar zal Peter Sluiter er, vanaf 14.00 uur een gezellige middag van maken op het terras van Nr. 19.

De maandag en dinsdag staat Gendt in het teken van tradities en reünie. Gezelligheid voert de boventoon, voor jong en oud. Niet alleen in de feesttent maar ook op beide terrassen met muziek van Idem Dito en Reflexion en als klap op de vuurpijl op dinsdagmiddag een optreden van Henk Wijngaard. Dus volop vertier in Gendt aankomend weekend, niet te missen.