Afbeelding

Nieuw: boekje

over de Gendtsche Polder

GENDT - 'Daor zien d’r meer gemak as doodgeknepe'. Dit is de titel van het boekje dat vanaf 9 september te koop is.
Een boekje met verhalen en foto’s die ingezonden zijn door bewoners van Gendt en omstreken. Het is een bonte verzameling geworden van herinneringen aan de polder.


De oudste verhalen vertellen vooral over wonen en werken op de polder, dan een generatie daarna die vooral verhaalt over spelen en streken uithalen, gevolgd door recreatieverhalen. In de laatste verhalen gaat het vooral om het beleven van de natuur. De titel is een uitspraak van een mevrouw in Sint-Jozef die zij ondeugend lachend deed.

"Wij bedanken alle mensen die op een of andere manier geholpen hebben bij de totstandkoming van dit boekje: de fotograven, de schrijvers, de sponsoren, de illustratrice Rineke Verhoeven en de drukker Richard van Driel uit Doornenburg (maar oud-Gendtenaar), die ons met raad en daad onuitputtelijk heeft bijgestaan, zonder hem had dit boekje niet de kwaliteit gekregen die het nu heeft."

Bij de festiviteiten ter gelegenheid van de heropening van de polder op 9 september zal het boekje voor het eerst te koop zijn in de tent bij het Dijk van een Wijf voor de billijke prijs van 9,99 euro. Daarna is het te koop bij de Brunawinkel in Gendt. Als echte Gendtenaar moet u dit boekje hebben!

Afbeelding