Afbeelding
Foto:

Koffieochtend Plus viert eerste jubileum

ANGEREN - Het succes in de gemeente Lingewaard: Koffieochtend Plus in Angeren viert haar eerste lustrum-jubileum. Dit gaan de senioren vieren op donderdag 31 augustus in Kulturhus Angeren.

In 2012 startte deze organisatie met Koffie Plus heeft als doel om de senioren, die door de overheid worden gestimuleerd om langer thuis te blijven wonen, te verbinden. Koffie Plus doet dit door de mensen te laten samenkomen voor een kopje koffie en een praatje. Al snel bleek, dat zij het voorbij vonden vliegen en werd er een oplossing gezocht om ook samen te lunchen en een stuk van de middag erbij aan te plakken.

Samen met Kulturhus en de vrijwilligers werd er een lunch verzorgd, waarvoor de ouderen een kleine vergoeding van 6,50 euro betalen. Wil iemand met de middag naar huis dan kan dat ook. Een groep van vijfendertig 'Jongeren van toen' geniet nog steeds iedere laatste donderdag van de maand van deze activiteit.

Vrijwilligers

SWL activeerde samen met SASA, De Zonnebloem STMR en Buurtzorg dit initiatief. Een vaste groep vrijwilligers zorgt voor de uitvoering. Hun beloning is de glimlach van de senioren. Natuurlijk is er de gelegenheid voor een praatje en vervolgens zorgen de vrijwilligers voor attracties, zoals sjoelen, rummikub en bingo. Ook wordt er van de verbindende kracht van gezamenlijk eten, muziek en cabaret dankbaar gebruik gemaakt. Ook deze laatste twee activiteiten worden door vrijwilligers uitgevoerd. De sponsoring door kwekerij De Beijer in de vorm van aardbeien en slagroom in de afgelopen jaren maakten vele tongen los. "Als u interesse heeft om aan Koffie Plus deel te nemen, kom dan op een laatste donderdag van de maand eens binnenlopen. Koffie Plus staat bij dit jubileum nog fier overeind."