Afbeelding
Foto:

Calistokingsdeep en Lindsey Pegram winnen

BEMMEL - Lindsey Pegram en Calistokingsdeep hebben dinsdag de Buitenzorg Kortebaandraverij Bemmel gewonnen. De combinatie versloeg in de finale Columbine Lep met Ruud Pools. Wonnightstand (John Dekker) eindigde als derde voor Ruby Tuesday met Frans van der Blonk.

De ruin van Arnold de Wit en Maatschap van der Let stak er op snelheid bovenuit op de Teselaar, maar maakte gedurende de middag een aantal keer een galoppade. Achtereenvolgens versloeg hij Eluna di Quattro, Lordspirit, Gently Boko, Ruby Tuesday en Columbine Lep. Ook in de finale ging de troef van Pegram één keer in de fout. Op weg naar de finish leek hij een veilige marge te hebben op zijn tegenstander, maar ging hij voor de sponsortent in galop. Dit herstelde hij in de tweede en derde rit door overtuigend naar de winst te snellen.

Het betekende voor Pegram haar derde overwinning op rij op de kortebaan. Donderdag en zaterdag was zij de beste geweest met Southwind Raptor in respectievelijk Beverwijk en De Lier.

Maximale

Voor Columbine Lep was de tweede plaats het maximale. De merrie uit de stal van Cees Hetteling had gelukkig de finale gehaald. Ze profiteerde gedurende de middag een aantal keer van de galoppades van tegenstanders terwijl ze eerder op snelheid was geklopt. Ook Wonnightstand was Columbine Lep in de halve finale te snel af. De ruin ging in de eerste en derde rit echter in de fout met een galoppade. In de troostfinale herstelde hij zich en rekende af met de na de derde omloop bijgelote Ruby Tuesday.

De aanwezigheid van Dutch Buitenzorg was bijzonder. Voor het eerst in de historie van de kortebaan in Bemmel kwam er een paard uit de Buitenzorg-stoeterij aan de start. Samen met eigenaar Djimmy Schneider overleefde hij overtuigend de eerste omloop. In de tweede omloop won Every's wish met Danny Brouwer echter verrassend van de publiekslieveling.

Afbeelding