Ingezonden brief

Reactie op 'Verwijdering van grafsteen':

Ook wij werden onaangenaam verrast bij bezoek aan de begraafplaats. Nog niet door een verdwenen graf, maar door 'bekladding' van diverse grafstenen (ook die van onze (schoon)vader) met een grote witte verfvlek.

Wij vroegen de politie om een kijkje te gaan nemen, uitgaande van baldadigheid of vandalisme.

Van de politie vernamen wij niets meer. Wel troffen wij een aantal weken later, naast de witte verfvlekken, vieze groene verf aan. Er ging ons toen een lichtje op: zou het kunnen betekenen dat de 'gemerkte' graven geruimd zouden gaan worden? Maar dat zou toch niet op deze manier kenbaar worden gemaakt?! Bij navraag bij de pastorie bleek het echter wel degelijk om een ruimingsaankondiging te gaan. De informatie met betrekking tot verlenging c.q. ruiming was tweemaal verzonden, maar omdat daar geen reactie op kwam, heeft men de verfkwast gehanteerd! Hoe respectloos!!! Het moet toch duidelijk zijn dat degene die voorheen de grafrechten betaalde maar inmiddels is overleden (hetgeen bij de parochie bekend moet zijn) niet reageert op verzoeken. Met een beetje speurwerk door de parochie was er in ons geval zeker een nabestaande gevonden die wel kon reageren.

Er is nóóit een bericht bij het graf geplaatst met daarop een telefoonnummer zodat bezoekers op die manier informatie over verlenging van grafrechten of ruiming kunnen krijgen.

Wij leven mee met Wil Willems, wij hebben vóór ruiming tenminste nog afscheid kunnen nemen.

Ria de Vaan en Helma Verhoef