Afbeelding
Foto:

Assepoester in Gendt

GENDT - Op zaterdag 20 mei komt van 14.00 tot 15.00 uur Danstheater LethDansant naar Gendt met het bekende sprookje Assepoester. Een klassieke balletvoorstelling in Providentia Gendt, Dorpstraat 5 voor kinderen vanaf 4 jaar en ouders en grootouders tot 80+.

Assepoester woont bij haar rijke stiefmoeder en twee stiefzusjes. Zij zijn erg gemeen tegen Assepoester. Ze laten haar elke dag poetsen en ze mag alleen oude, lelijke jurken dragen. Op een dag verschijnt de bode van de koning met een uitnodiging voor een groot bal in het paleis. Alle meisjes uit het land zijn uitgenodigd, want de prins zal trouwen met het liefste en mooiste meisje op het bal. Op de avond van het feest sluit de stiefmoeder Assepoester op. Ze blijft verdrietig achter in het grote huis om te poetsen. Dan krijgt ze bezoek van een goede fee. Zij tovert een koets met paarden, een prachtige jurk en glazen schoentjes. Assepoester kan naar het bal, maar ze moet de fee beloven dat ze voor twaalf uur 's nachts weer thuis zal zijn, want dan wordt de betovering verbroken…

De entree bedraagt zes euro (contant betalen aan de kassa). Reserveren kan via een e-mail te sturen naar LDreserveren@gmail.com.