Foto: Fons Sluiter fotografie
Foto: Fons Sluiter fotografie Foto:

Actie oliebollenkraam Huissen succesvol!

Bijna tweeduizend euro voor gedupeerde familie

HUISSEN - Zaterdag 10 december is de oliebollenkraam op de markt in Huissen, na een ontploffing, uitgebrand. Als Bart Ariëns ziet dat de zwaar getroffen en geëmotioneerde Melissa Bosvelt een boeket bloemen aanbood aan Henk van Eimeren die hulp had geboden, is dat dé aanleiding om een inzamelingsactie op te starten.

Bart was juist langs de restanten van de oliebollenwagen gelopen die de familie in één klap was kwijtgeraakt. Mede dankzij Henk van Eimeren, als voorzitter van de ondernemersvereniging, en drukkerij Kuipers stonden er al snel inzamelpotten.

Melissa vertelt: "Alle warme berichten en reacties hebben ons kracht gegeven om door te gaan. Nadat Bennie niet meer naar het brandwondencentrum hoefde, konden wij weer plannen maken". Bennie vult aan: "Wij wilden onze klanten niet teleurstellen en gebak verkopen. Dit is elders volgens ons recept gemaakt en gebakken en vanuit de tent verkocht." Hulp kwam van onverwachte kanten, vertelt Melissa geëmotioneerd. "Familie en vrienden hebben geholpen en dan nu ook nog een bedrag van de inzameling."

Het is een emotioneel moment als de pot met het opgehaalde bedrag van 1952,11 euro wordt overhandigd. Inwoners van Huissen doneerden royaal. Melissa: "Wij zijn ontzettend blij en willen iedereen bedanken voor de bijdrage aan dit geweldige bedrag." Ook Bennie reageert aangedaan: "Het is voor ons heel erg fijn om te merken dat wij er niet alleen voor staan. Dit bedrag is een eerste stap voor de bouw van een nieuwe oliebollenkraam. Deze actie en de hartverwarmende reacties geven ons veel steun en wij voelen ons echt thuis in Huissen."

Het is wel duidelijk dat de familie Bosvelt het komend jaar weer graag met hun eigen oliebollenkraam op de markt in Huissen wil staan.