Bouwplannen kerk Gendt

Vervolg voorpagina

Op het naast de kerk gelegen terrein komen parkeervoorzieningen en op de achter de kerk gelegen voormalige begraafplaats komen vervolgens 10 patiowoningen. Ontsluiting van het complex is voorzien via de Batouwestraat. Bij de opzet van het plan is rekening gehouden met diverse aspecten die op de avond nader toegelicht worden.

Bij de gemeente Lingewaard is het plan positief ontvangen en dat heeft geresulteerd in het collegebesluit tot goedkeuring van het stedenbouwkundig plan. Het plan is inmiddels ook voorgelegd aan de locatieraad en de pastoraatsgroep van de geloofsgemeen­schap Gendt, waar het enthousiast werd ontvangen en ook het bisdom kan zich vinden in het plan.

Om de Gendtse parochianen, en eventuele andere belangstellenden, zo uitvoerig mogelijk te informeren wordt op woensdag 16 november om 19.30 uur in de kerk van Gendt een inloopavond georganiseerd waar de bouwplannen gepresenteerd en toegelicht worden. De Gendtse parochianen hebben voor deze informatieve inloopavond een uitnodiging aangetroffen bij het onlangs verschenen parochieblad de 7Sprong, maar ook andere belangstellenden zijn welkom.