Afbeelding
Foto:

Nieuwe behandelmethode voor langdurige peesklachten bij Fysiotherapie Wismans

GENDT - Wie weleens last heeft gehad van een tennisarm, hielspoor of een lopersknie weet hoe lastig deze klachten te behandelen zijn. Soms worden zulke peesklachten zelfs chronisch.

Sinds kort past Fysiotherapie Wismans EPTE-therapie toe: een nieuwe, innovatieve behandelmethode om deze chronische peesklachten aan te pakken. EPTE staat voor Echogeleide Percutane Electrolyse en is een wetenschappelijk bewezen effectieve methode.

Hoe gaat EPTE in z'n werk? De therapeut gaat met een dunne naald onder echogeleiding naar het gebied van de klacht, zoals de achillespees, de kniepees, de schouder of de elleboog. Vervolgens wordt een kleine hoeveelheid elektrische stroom toegediend. Hierdoor komen verschillende chemische en fysiologische processen op gang die leiden tot herstel van het weefsel. Een EPTE-behandeling vereist heel veel nauwkeurigheid. Daarom maakt de therapeut ook gebruik van echografie bij het inbrengen van de naald. Zo is hij in staat exact vast te stellen waar de oorzaak van de klacht ligt.

Geheel pijnvrij is de behandeling niet. Patiënten ervaren meestal een wat branderig gevoel. Doeltreffend is de methode zeker wél. Uit onderzoeken blijkt dat met name voor peesklachten EPTE een veel effectievere oplossing is dan de traditionelere behandelmethoden. Een aantal van de therapeuten bij Fysiotherapie Wismans hebben zich in EPTE gespecialiseerd.

Heeft u vragen over deze nieuwe behandelmethode? Neem dan gerust contact op met Fysiotherapie Wismans via 0481-769094 of info@fysiotherapiewismans.nl. De praktijk is gevestigd aan de Dorpstraat 21D in Gendt.