Bomen kunnen ook voor overlast zorgen, zo ondervinden bewoners van de Malenborch. (foto Sjaak Veldkamp)
Bomen kunnen ook voor overlast zorgen, zo ondervinden bewoners van de Malenborch. (foto Sjaak Veldkamp) Foto:

Bewoners Malenborch

voelen zich niet gehoord

HUISSEN – Ruim dertig bewoners in De Malenborch in Huissen zijn het zat. Al ruim vier jaar heeft de gemeente niets gedaan aan onderhoud van bomen in hun straat, zo laten ze de gemeenteraad weten. Met een petitie vragen ze aandacht voor hun probleem omdat ze het gevoel hebben door de gemeente niet gehoord te worden.

Het bomenrijk pleintje in De Malenborch ziet er vredig uit. Maar schijn bedriegt. De lindebomen zijn in de huidige staat een kwelling voor ze. Eén boom begint al aardig over te hellen. Op initiatief van bewoner Peeters is een brief naar de gemeenteraad gestuurd. “De takken worden zwaar en gevaarlijk bij winderig weer. Regelmatig is er ook wildgroei dat valt.” Geparkeerde auto’s lopen het gevaar beschadigd te worden. Ook in het voorjaar geven de lindebomen overlast. Stuifmeel, schilfers van de knoppen dwalen neer op de auto’s. Omdat de bomen zo dichtbegroeid zijn hebben ze volgens een boze Peeters ook overlast van duiven- en kraaienpoep. “Het komt er hier op neer dat we iedere dag onze auto’s moeten wassen om lakschade te voorkomen.”


Bij de gemeente krijgt Peeters geen gehoor, zegt hij. “Dat is de natuur, daar doen we niks aan. Zo’n antwoord krijg je dan. Maar dat gaat het dus niet worden.” Mocht er niets aan de takken worden gedaan, dan verwachten de bewoners dat er takken op geparkeerde auto’s vallen. De gemeente wordt volgens Peeters dan verantwoordelijk gesteld voor de schade. “En wat zeggen ze dan? Ja, dat klopt. Met zo’n antwoord voel ik me met de rug tegen de muur gedrukt.”